Машини за опаковане със стреч фолио

Ние предлагаме висококачествени полуавтоматични или автоматични машини за опаковане на палет на достъпни цени. Нашите машини за опаковане на палет със стреч фолио са стабилни, надеждни, бързи и с дигитален екран. Машините за опаковане на палет със стреч фолио използват LLDPE стреч филм като основен материал за опаковане за увиване на насипно карго подредено върху палет. Автоматичните и полуавтоматичните машини за опаковане на палет имат ISO, CE, и други необходими сертификати и са в съответствие с всички стандарти и регламенти на ЕС. Цената на полуавтоматичните & автоматичните машина за опаковане със стреч фолио варира от няколко хиляди евро. Цената на полуавтоматичните машини за опаковане със стреч фолио зависи от няколко фактора, които ще разгледаме в описанието по-долу. Полуавтоматичните машини за опаковане ще повишат Вашата продуктивност и ще ускорят процеса на опаковане. Освен това машините за опаковане със стреч фолио за безопасни и лесни за употреба от служителите.

Полуавтоматичните и автоматичните машини за опаковане на палет са направени от висококачествени материали. Те правят опаковъчната линия по-продуктивна и могат да ускорят времето за опаковане до повече от пет пъти. Освен това не е необходима човешка намеса. Автоматичните и полуавтоматичните машини за опаковане със стреч фолио са направени от качествени материали и ще издържат години. Инвестирайки в тях, Вие ще ускорите процеса на опаковане и ще спестите от разходите за труд, тъй като ще намалите времето, което Вашите служители трябва да прекарват в опаковане на палети.

Ние предлагаме широка гама от висококачествени и достъпни машини за опаковане със стреч фолио на палет. На нашия сайт можете да намерите следните видове машини за опаковане на палет със стреч фолио:

 • Полуавтоматични машини за опаковане на палет със стреч фолио
 • Автоматични машини за опаковане на палет със стреч фолио
 • Роботи за опаковане на палет със стреч фолио

Машините за опаковане на палет със стреч фолио имат гаранция и сервизно обслужване в Европа. Ние предлагаме бърза доставка до Вашия адрес в Европа.

Pallet wrapping machinesОтносно мошините за опаковане на палет със стреч фолио

В секциите по-долу ще Ви отговорим на често задавани въпроси, относно това защо Ви е необходима машина за опаковане на палет със стреч фолио, ценовия диапазон на машините за опаковане на палет със стреч фолио, как палетното опаковане ще Ви помогне да увеличите Вашата производителност и ще ускорите процеса на опаковане и какви са предимствата на машината за опаковане на палети със стреч фолио.

Цената на машината за опаковане на палет със стреч фолио

Цената на машината за опаковане на палет със стреч фолио зависи от различни фактори, въпреки това, можете да очаквате възвръщаемост на инвестицията в рамките на месеци, кате вземете предвид спестеното време и увеличаването на продукцията. Цената на машините за опаковане на палет със стреч фолио варира от няколко хиляди евро до десет хиляди евро. Цената зависи от това дали машината е напълно автоматизирана или полуавтоматизирана. Също така, друг ключов фактор е дали машината за опаковане на палет със стреч фолио има интелигиентен сензорен контрол със система за доставка човек-машина, цялостна система за защита и безопасност, IOT модул, и други…

Intelligent Pallet Wrapper SMARTWRAP-X PRE-STRETCHКак работи машината за опаковане на палет със стреч фолио?

Опаковаенто със стреч фолио започва със зареждане на палет

Преди да започне процеса на опаковане, товарът трябва да бъде сглобен на палета. След като товарът е върху палета, целия комплект (палет и товар) се опаковат заедно.

Сглобяването на товара върху палета е важна стъпка. Разположението на товара върху палета е ключово. Товарът не трябва да надвисва страните на палета или да е на повече от четири инча вътре. Самият палет също играе роля и трябва да бъде в добро състояние.

3 начина за поставяне на стреч обвивка

Има три начина за поставяне на стреч фолио върху палета с продукти:

 1. ръчно
 2. полуавтоматично опаковане със стреч фолио
 3. високоскоростно автоматично опаковане със стреч фолио

При ръчното опаковане хората трябва ръчно да поставят стреч фолиото на товара. Оператор закрепва фолиото към палета и след това обикаля фолиото около товара.

Издърпването на тежка ролка фолио около палет за опаковане е доста трудоемко – особено ако се направи правилно. Представете си ужасното замаяно усещане в горещ склад. Ръчното опаковане обикновенно има най-висока цена на материала, тъй като няма последователност в употребата на фолио и няма предварително разпъване на фолиото. Също така е много трудно да се опакова последователно безопасен за превоз товар.

Полуавтоматичните машини за опаковане се предлагат в два различни стила – въртяща се платформа и стадъл модел. Товарът се поставя върху или в зоната на обвиване със стреч фолио и фолиото се прилага. Моделите с въртяща се пратформа ще завъртят товара на платформата докато страдъл модела има ръка, която ще се движи около товара и ще нанесе филма.

Високоскоростните автоматизирани машини за опаковане със стреч фолио са подобни на полуавтоматичните стилове, тъй като машината извършва действителното опаковане на товара. Въпреки това, автоматичните машини за опаковане обикновенно включват захранващи и изходящи конвейри за овтоматично преминаване на товара през машината.

Intelligent Pallet Wrapper SMARTWRAP-X PRE-STRETCHВсичко е свързано със силата на издръжливост

Без значение кой вид машина за опаковане използвате, силата на издръжливост е най-важното нещо. Силата на издръжливост може да означава разликата между товар пристигащ до местоназначението си непокътнат и пристигащ повреден и непродаваем. Така че какво е силата на издръжливост?

Силата на издръжливост е това, което задържа товара заедно. Официално силата на издръжливост е умножена по броя на слоевете фолио. Силата на обвиване е просто мярка за това колко плътно всяко фолио е увито около товара. Слоевете на фолиото са броят на обвивките приложени къв товара в определена точка.

Предимствата да имате машина за опаковане със стреч фолио

Машините за опаковане на палет със стреч фолио са отлична инвестиция за всеки който използва фолио за затягане, закрепване и защита на палета. Те се използват в производството, транспорта, логистиката и всеки който използва изцяло палети за транспорт. Има голямо разнообразие от предимства, свързани с покупката на нова машина за обвиване със стреч фолио, но най-важното от всички тях е, че не е необходимо човекът да участва в опаковането на палети с фолио, което увеличава продуктивността и намалява разходите за труд. В допълнение към това, новото поколение машини за опаковане на палет са изработени от материли, които са изключително издръжливи и устойчиви на всякакви външни фактори, което дава още по-дълъг живот на машината, те са ергономични, надеждни и стабилни. Друго предимство на новата и подобрена; машина за опаковане със стреч фолио е нейната цялостна система за безопасност. Има система, която предотвратява падане, аларма & ако няма фолио, безопасност чрез опаковъчната система, долно налягане и устройство за предотвратяване от нараняване. Това прави възможно автоматичното апаковане на палети без притеснение, че нещо може да се обърка.

Автоматична или Полуавтоматична машина за опаковане на палет

Автоматична машина за опаковане на палет

Автоматичната машина за опаковане на палет не се нуждае от намесата на инжинера нито в етапа на закачане на фолиото, нито в последния етап на експулсиране, палетът всъшност достига до машината за опаковане, чрез валяк, който го поставя точно в центъра на платформата; тук машината за опаковане продължава да опакова според програмата зададена предварително от оператора и след като процеса приключи тя изкарва палета.

Има различни видове автоматични машини за опаковане на палет. Те се различават по технологията, която използват в опаковането:

 • Машини за опаковане с въртящи се платформи
 • Машини за опаковане с рамо
 • Машини за опаковане с двойно рамо
 • Машини за опаковане с пръстен

Automatic Pallet Stretch Wrapper EASY-IN price

Полуавтоматична машина за опаковане на палет

При полуавтоматичната машина за опаковане на палет, поставянето на фолиото става с надзора и намесата на работника; операторът трябва да постави палета и да го завърже ръчно с тел; след това ще продължи с програмния цикъл на опаковане, за да завърши с окончателното рязане от работника и преместването му от машината за опаковане.

Полуавтоматичните машини за опаковане на палет се разделят въз основа на действие и структура на:

 • Машини с въртяща се платформа
 • Машини с въртящо се рамо
 • Мобилни машини за опаковане

Полуавтоматичните машини за опаковане на палет поставят стреч фолиото (пластмасово фолио) около палета, за да го предпазите по време на транспортиране, да стабилизирате товара и да го запазите в склада. Полуавтоматичните машини за опаковане на палет използват удължен пластмасов филм, гъвкав материал, който позволява стабилно опаковане на палета без опасност от преобръщане или предизвикателства при преместване или доставки.

Използването на фолиото в полуавтоматичните машини за опаковане на палет трябва да става под наблюдението и на потребителя или на администратора. Тъй като машината е полуавтоматична, задачата за поставяне на палета върху платформата и обезопасяването му с необходимото фолио трябва да се извърши от служител. След това машината се грижи за следващия предварително програмиран цикъл на опаковане. След това машината завършва своята част, и отново от служителя зависи да отреже фолиото от палета и да го премести от машината за опаковане на палет, за да приключи опаковането или в този случай цикъла на опаковане.

Предимства на опаковането на Вашите палети с машина за опаковане на палети със стреч фолио

Машината за опаковане на палет помага в опаковането на палети, огромни кутии и контейнери или други форми на продукти, които трябва да се съхраняват или транспортират. Опаковането на продукти със стреч фолио предлага няколко предимства включително:

1. Защита на стоките от повреди, драскотини, прах и влага

Когато използвате правилната машина за опаковане на палет, тя ще гарантира, че Вашите продукти са надеждно опаковани, за да се избегнат всякакви потенциални щети от мръсотия, прах и влага.

2. Удобни за използване от служителите

Системата за опаковане със стреч фолио ще държи Вашия оператор на мотокара, което само по себе си е мярка за безопасност. Съгласно скорошно проучване беше установено, че 20 процента от инцидентите с мотокар са се случили заради хора, които се разхождат в склада. Следователно държането на операторите върху мотокара ще ги фокусира върху предстоящите задачи. Ръчното стреч опаковане причинява наранявания и за това надграждането към автоматична машина за опаковане ще защити Вашите служители.

Автоматичните машини за опаковане със стреч фолио изискват много малко взаимодействие от техните оператори. Палетът или стоките се опаковат, чрез просто издърпване на кордата от мотокара. Освен това машината осигурява последователно опаковане, което е безопасно и готово за транспортиране, докато ръчно опакования палет може лесно са се преобърне и да причини повреда на Вашите стоки или на рамото.

3. Пести време

Чрез инвестиране в машина за опаковане, ще спестите много време. Ръчното опаковане на палети, кутии и други продукти може да бъде досадно а също и да отнеме време. Въпреки това, опаковането на стоки и кутии за склада или транспортиране с автоматична машина за опаковане ще спести много време и усилия, които може да използвате в други важни бизнес процеси.

4. Пестене от разходите за фолио

В сравнение с ръчното опаковане, както полуавтоматичните, така и автоматичните машини за опаковане ще спестят парите на Вашия бизнес по отношение на цената на фолиото. Автоматичнитета машини за опаковане със стреч фолио имат две ролки за фолио, където скоростта на въртене на втората втората ролка е по-висока от първата и това разтяга фолиото. Това увеличава силата на опъване на филма и намалява общите разходи. Автоматичните машини за опаковане с ротационна кула са по-ефективни.

5. По-бързо обаковане

Автоматичната машина за опаковане с активиран PLC контрол ще помогне в ускоряването на опаковъчния процес и ще помогне да се изпълнят изискванията за насипно опаковане във Вашия бизнес. Машините за опаковане на Орион могат за бъдат персонализирани, за да отговарят на Вашите уникални изисквания. Това е по-добре отколкото да си вземете обикновенна машина със стандартни спецификации, функции и аксесоари.

6. Ефективно опаковане на продукта

Когато използвате система за опаковане със стреч фолио за всички изисквания за насипните опаковки в бизнеса, можете да осигурите последователност в опаковането на Вашите продукти с еластичност и ефективност, които иначе не биха били възможни чрез ръчно разтягане на фолиото. Процесът на ръчното опаковане има вариации в разтягането и ефективността на опаковането на Вашите продукти. Това означава, че автоматичната машина за опаковане ще осигури по-добро опаковане за Вашите кутии, палети и продукти на работното Ви място.

7. Увеличаване на продуктивността

Кой не харесва идеята да се свърши повече работа за по-малко време? Автоматичната машина за опаковане ще постави Вашия бизнес на пътеката на ефективността. Вашите оператори няма да чакат за началото и края на цикъла на опаковане. С поставянето на палета на конвейра или издърпването на кордата, опаковането започва и спира автоматично.

8. Подобрен контрол върху инвентара

Подреждането на подобни продукти заедно прави лесна инвентаризацията. Това също ограничава разделянето на продуктите при преброяването на инвентара, което иначе отнема време. Въпреки това с ясни и последователно поставени стреч обвивики ще можете да сканирате директно през тях, ако използвате сканираща система.

Системата за опаковане със стреч фолио ще донесе последователност и безопасност във Вашата продуктова линия, независимо от размера и локацията на Вашия склад. Ако многобройните предимства, които има машината за стреч фолио са събудили Вашето любопитство, можете да разгледате пълната ни гама от автоматични системи за опаковане днес или да се свържете с някой от нашите продуктови специалисти.