Машини за опаковане с термосвиваемо фолио

Машините за опаковане с термосвиваемо фолио използват фолио за опаковане на продукти и кутии чрез нагряване на свиваемото фолио. По този начин се вижда външния вид на артикулите и естетиката и стойността им се подобрява. Освен това фолиото предпазва от артикулите от външни удари и предпазва от фрагментиране, особено при контейнерите. Нашите машини за опаковане с термосвиваемо фолио могат да режат, свиват и опаковат едновременно. Цялата настройка за увиване и опаковане може да се регулира в практическите модули на контролния панел. Нашата камара от машини за опаковане с термосвиваемо фолио имат стабилна конструкция от стомана, последно поколение електроника с удобен за потребителя контрол панел. Те имат по-голяма работна маса и няколко технически детайла, които подобряват представянето им. Нашите машини за опаковане с термосвиваемо фолио са лесни за употреба. Процесът за свиване на продукта в термосвиваемо фолио е много лесен. Първо операторът поставя продукта във фолиото, поставя го в камера, където процесът на запечатване и свиване се извърша едновременно. Ако искате допълнително да ускорите процеса на опаковане на продукта, процесът на свиването на фолиото се отделя и протича в отделен канал.

Машините за опаковане с термосвиваемо фолио имат ISO, CE, и други необходими сертификати и са в съответствие с всички стандарти и регламенти на ЕС. Цената на машината за опаковане с термосвиваемо фолио варира от няколко хиляди евро. Опаковането с термосвиваемо фолио ще предпази продуктите Ви и ще ги направи по-привлекателни.

Ние предлагаме широка гама от висококачествени и достъпни машини за опаковане с термосвиваемо фолио. На нашия сайт можете да намерите следните видове машини за опаковане с термосвиваемо фолио:

 • Машини за опаковане с термосвиваемо фолио с L-уплътняване
 • Машини за опаковане с термосвиваемо фолио с автоматично уплътняване
 • Тунели за свиване
 • Свиване в пакет

Машините за опаковане с термосвиваемо фолио имат гаранция и сервизно обслужване в Европа. Предлагаме Ви бърза доставка до Вашия адрес в Европа.

 • Машина за опаковане с термосвиваемо фолио B4255

  Original price was: 2,200€.Current price is: 1,799€.
 • Опаковъчна машина с термосвиваемо фолио T5040

  Original price was: 3,400€.Current price is: 2,899€.
 • AUTOSHRINK Automatic Shrink Wrapping Machine 55 x 45 x 15cm

  Original price was: 32,000€.Current price is: 28,990€.

Относно машините за опаковане с термосвиваемо фолио

Shrink wrapper T5040

Опаковането с термосвиваемо фолио е процес, който включва прилагането на фолио чувствително към температура. Когато се приложе топлина към фолиото, той се свива плътно до това, което покрива. Оборудването за опаковане с термосвиваемо олио се предлага за различен размер продукти и в автоматични и полуавтоматични формати. В Крауфорд пакинг, можем да Ви помогнем да намерите правилните машини за опаковане с термосвиваемо фолио, тъй като те са съобразени с Вашите операционни нужди.

Универсалността и множеството предимства на опаковането с термосвиваемо фолиоn означава, че то се използва за голям брой продукти и материали.

Свиваемото фолио изпълнява ключовата функция за защита на стоките от прах, влага и мръсотия. Това е важно за всички продукти, но е от съществено значение за храните и фармацевтичните продукти. Поради ефективността на уплътняването, напълно опакованите в свиваемо фолио стоки остават в оптимално състояние по-дълго отколкото ако са изложени на атмосферата.

Обикновенно свиваемото фолио е по-здраво от обвивката или стреч опаковането. Филмът обикновенно е на основата на полиолефив, PVC, полиетилен или полипропилен. Предлага се в различни здравина, дебелина и чистота, така че да може да се използва за различни продукти според теглото и необходимото ниво на защита, включително нуждата от защита от светлина.

Shrink wrapping machine B4255Свиваемото фолио също поддържа формата си много добре, така че продуктите винаги изглеждат най-добре, което е от решаващо значение за потреблението на потребителските продукти. То винаги показва дали е имало някаква намеса или подправяне, въпрос от пърстепенно значение за сирена, месо, готови ястия и фармацевтични продукти, както и пачки валута и деликатни документи.

В сравнение с картона и пластмасата, машината за опаковане с термосвиваемо фолио е много ефективна откъм пространство, като не заема много мясно в стаята или склада, транспортиране или на рафта от колкото другите продукти. Освен това е по-лека, така че е по-лесна и по-евтина за употреба и транспорт. Подходяща е за продукти или група от продукти от всякакъв вид, форми и размери. Често се използва за група от бутилки или консерви или за комбиниране на продукти в мултипакет.

Свиваемото фолио често се използва за транзитно опаковане и защитно опаковане за по-големи предмети, като врата или дори тухли на палет. Използва се също за обвиване и защита на скелета, покриви, коли, ванове, лодки и натоварени палети.

Цена на машината за опаковане с термосвиваемо фолио

shrink tunnel wrapping machine SHRINK MAX

Цената на машината за опаковане с термосвиваемо фолио зависи от редица фактори и от вида машина, от който се нуждаете. Цените на машината за опаковане с термосвиваемо фолио  варират между няколко хиляди евро до десет десет хиляди евро. Цената зависи от вида на машината за опаковане с термосвиваемо фолио, броя на изходите в минута ако е включен тунела за свиване и размера на зоната на уплътняване. Също друг ключов фактор е дали машината за опаковане с термосвиваемо фолио има мощен двигател и неговия вид.

Видове машини за опаковане с термосвиваемо фолио

Машини за опаковане с термосвиваемо фолио с L-уплътняване

L машините за опаковане с термосвиваемо фолио са оптималния апликатор за продукти с по-малки размери. Загрятото рамо се повдига и спуска докато продуктите преминават отдолу. След това свиващото фолио се нагрява и запечатва около продукта. Това гарантира, че върху всеки един продукт се нанася необходимото количество свиващо фолио.

Автоматични машини за опаковане с термосвиваемо фолио

Автоматичните машини за опаковане с термосвиваемо фолио са високоскоростни в непрекъснатото движение на опаковането с фолио. Конвейрната система придвижва продуктите през машината, докато механичните рамена подрязват и запечатват свиващото се фолио. Непрекъснатото темпо позволява по-бързо време на опаковане и системите за подаване осигуряват нанасянето на правилното количество свиващо фолио.

Тунели за свиване

Тунелите за свиване са сърцето на системите за опаковане с термосвиваемо фолио. Тунелите за свиване придвижват продуктите по конвейрните системи, като същевременно поддържат равномерна, постоянна температура. Това подобрява процеса на свиваемо опаковане, което позволява равномерно нанасяне на обвивка около целия продукт.

Свиване в пакет

Машините за свиване на пакет използват хоризонтално запечатващо рамо за опаковане на тави с продукти като консервите. Свиването в пакет е страхотно приложения за вторично опаковане на готови продукти, готови за унифициране.

Как работи машината за опаковане с термосвиваемо фолио?

Как работи машината за опаковане с термосвиваемо фолио зависи от вида на използваната машина. Трите важни вида машина за опаковане с термосвиваемо фолио са машина с камера, машина с L-уплътняване и странично уплътняване.

Машината с камeра поставя продукта с фолиото за свиване през отделение или камера, където свиваемото фолио е готово за увиване около продукта. Отделението се нагрява, така че свиваемото фолио се компресира, заобикаляйки продукта и образувайки защитен слой. Времето, което отнема този процес зависи от дебелината на пластмасата.

Машината с L-вида уплътняване с тунел е специално проектирана за по-големи количества продукти, тъй като процеса на опаковане на продукта във фолио е по-бърз. Малко по-евтин вариант е машина L-вид с камера, при която целия процес на свиване на фолиото се извършва в камерата.

L-вид машината с тунел има две пръчки, които образуват L-форма (следователно и името). Свиваемото фолио се сгъва по продължение на тези пръти, за да създаде джоб за влизане на продукта през гънката. Веднъж като Вашия продукт е поставен в тази гънка, останалите три страни на свиващото фолио трябва да бъзат запечатани. След като продукта е изцяло в машината, започва процеса на опаковане на продукта с фолио. След това продукта обикновенно пътува до тунел в производствената линия, който загрява обвивките на фолиото закрепено към продукта и го нагрява докато прилепне плътно към продукта.

Накрая, страничното уплътняване е най-бързия и гъвкав начин за опаковане на големи количества продукти. Те увиват продуктите в непрекъсната тръба от фолио, като запечатват едната страна на опаковката след което отделят индивидуални единици надолу по веригата чрез кръстосано уплътнение. Страничните уплътнители обикновенно се предлагат в две конфигурации: два колана или три колана. Уплътнителя с два колана е по-компактен(само малко по-голям от L-уплътнителя) и елиминира една от подаващите се колани, за да направи уплътнение преди страничното уплътняване. Те са най-добри когато трябва да опаковате по-дълги продукти, но не можете да си позволите да разширите дължината на производствената линия. Машините с три колана са малко по-големи от машините с два колана и имат допълнително предимство на прецизно разпределение на продуктите преди да влязат в зоната за опаковане

Какви са предимствата на машините за опаковане с термосвиваемо фолио?

Друго ключово предимство е, че машините за опаковане с термосвиваемо фолио топленни и материалите са сравнително евтини. По-малките производители и предприятия могат да използват обикновенни машини за свиване на опаковки с ограничени разходи, като използват или ръчни или полуавтоматични процеси. По-високата инвестиция позволява напълно автоматични системи, със спестявания на труд и избягване на досадната повтаряща се ръчна работа.

Подобрена ефективност на свиваемата обвивка

Машините за опаковане с термосвиваемо фолио осигуряват бърза и ефективна алтернатива на ръчното свиване на Вашите продукти. Преди служителите прекарваха ценно време, използвайки ръчни топлинни пистолети, за да предизвикат працеса на свиване. С технологията на свиване на тунелите, можем да рационализираме процеса на свиване. Опакованите продукти преминават през тунела по движещ се конвейр, осигурявайки равномерно свиване. Процесът със свободни ръце позволява повишена пропускателна способност и по-бързо време на пакетиране.

Елиминиране на изгаряния и пожари

Ръчните топлинни пистолети често се захранват с пропан и могат да бъдат много опасни. Топлинните пистолети могат да причинят сериозни изгаряния или пожари при работа на температура над 600 градуса по Целзии. Машините за опаковане с термосвиваемо фолио елиминират тези опасности, задържат топлината за процеса на свиване. Тунелите за свиване имат защитени отвори и защитни елементи, за да ограничат риска от нараняване на служителите и пожари.

Машините за опаковане с термосвиваемо фолио са малки

Вземете обратно пространството си. Оборудването за опаковане с термосвиваемо фолио може да предложи по-малък профил от другите ограничителни опции. Системата за свиване се състои от две части. Уплътнителят и тунелът за свиване. Тези компоненти могат да бъдат инсталирани точно един до друг или далече един от друг, в зависимост от свободното място.

Увеличаването на пространството за свиване не се ограничава само за машините. В много случаи опакованите продукти ще бъдат намалени по размер. Това намаляване на размера ще увеличи наличното пространство за съхранение на продукти. Това предимство може да се превърне директно в спестяване на разходи чрез намаляване на транспортните разходи поради увеличения обем на доставки.

Как работи машината за опаковане с термосвиваемо фолио?

Много от нас всъщност не мислят за това как работи машината за опаковане с термосвиваемо фолио или как пластмасата накрая се увива около продукта. Все пак става дума за контролиране и манипулиране на полимерни частици; полимерите са дълги атоми, намиращи се в пластмасата, където обикновенно са усукани и произволни и следователно неподходящи да действат като обвивака. Когато са направени в пластмасов филм за обвиваве чрез свиване, молекулите се разширяват направо в тънък слой, идеален за увиване около друг продукт.

След това този филм се позиционира около всичко, което трябва да бъде обвито. След като топлината се свърже с филма, той се свива, защото топлината кара полимерите да се върнат в нормалното си заплетено състояние. Колко се свива полимера зависи какъв вид полимер е: PVC фолиото за свиване може да се свие до 50 процента от уникалния си размер, докато полиолефиновото фолио за машина за термосвиване се свива по-малко, въпреки че предлага по- здрави уплътнения от PVC.