Машини за запечатване на кашон

Машините за запечатване на кашон (също известни като машина със запечатваща лента) се използват в производствените линии, дистрибуторски центрове и складове. Машините за запечатване на кашон запечатват кутията отгоре и отдолу, също така могат да се използват за странично запечатване, автоматично затваряне на капака, сгъване на кутията и други, в зависимост от степентта на автоматизация.

Машините за запечатване на кашон могат да запечатват идентични или различни по размер кутии. Автоматичните машини за запечатване на кашон и полуавтоматичните машини за запечатване на кашон автоматично регулират теглото и височината си, така че кутията да пасне перфектно.Ръчните машини за запечатване на кашон са перфектни когато повечето кутии са с еднакви размери или когато пакетите се запечатват на партиди, тъй като височината и широчината трябва да се регулират ръчно. Машините за запечатване на кашон използват BOPP или Kraft лента, където в процеса на запечатване могат да се използват широки или тесни ленти.

Ние предлагаме широка гама висококачествени и достъпни машини за запечатване на кашон. На нашия сайт можете да намерите следните видове машини за запечатване на кашон, в зависимост от нивото на автоматизация:

 • Машини за изграждане на кутии или форматиращи машини за сгъване на кутии
 • Ръчни машини за запечатване на кашони
 • Полуавтоматични машини за запечатване на кашон
  • Полуавтоматични машини за запечатване на кашон – автоматично регулиране на теглото и височината
  • Полуавтоматични машини за запечатване на кашон – автоматично затваря горната част на кутията
 • Автоматична машина за запечатване на кашон

Машините за запечатване на кашон имат гаранция и сервизно обслужване в Европа. Ние предлагаме бърза доставка до Вашия адрес в Европа.

 • FLEX TAPE полуавтоматична машина за залепване на кашони 48-72мм (Kraft или BOPP лента)

  Original price was: 2,199€.Current price is: 1,899€.
 • FLEX BOX полуавтоматична машина за сгъване на кашони

  Original price was: 2,699€.Current price is: 2,199€.
 • TOP TAPE Автоматична машина за затваряне на кашони с тиксо 48-72мм (Kraft или BOPP лента

  Original price was: 4,679€.Current price is: 4,199€.
 • AUTO-TAPE Автоматична машина за запечатване на кашони 48-72мм (Kraft или BOPP лента)

  Original price was: 4,699€.Current price is: 4,199€.
 • AUTOBOX automatic case erector – 16 cases/min – Simens PLC

  Original price was: 24,000€.Current price is: 21,990€.

AUTO-TAPE Automatic Carton Sealer 48-72mm (Kraft or BOPP tape) priceМашини за запечатване на кашон

Машините за запечатване на кашон (също известни като машина със запечатваща лента) могат да рационализират процеса на опаковане във Вашето производство, като го направи високоефективно. Нашите машини за запечатване на кашон са налични за почти всяка задача: За запечатване на идентични или различни по размер кутии, за широка или тясна лента, за горно и долно запечатване, странично запечатване, автоматично затваряне на капака и други. Ние предлагаме широка гама от аксесоари, например маси за опаковане с дъно за сгъване. Всяка запечатваща страна съдържа пълен списък с резервни части, ръководство на потребителя, набор от инструменти и резервни части от най-често срещаните части.

Видове машини за запечатване на кашон

На пазара има различни видове машини за запечатване на кашон. Основната разлика между видовете е нивото на автоматизация на процеса на създаване, сгъване и залепване на кутията.

Машини за изграждане на кутии или форматиращи машини за сгъване на кутии

FLEX Box Semi automatic Case Erector priceМашините за изграждане на кутии или форматиращите машини за сгъване на кутии ще вземе сгънатата картонена кутия и ще я направи или сглоби, както говори самото име. Ще изправи кутията, след което ще запечата дъното и ще я направи готова за опаковане.

Средно на човек му е нужно около 20 секунди, за да сглоби кутията, докато дори нискоскоростната машина за запечатване на кашон го прави за около 7 секунди. Това означава, че кутията може да бъде направена от машината буквално за една трета от времето, отколкото от човек. Плюс това сглобявайки кутиите по-бързо, като същевременно отнема по-малко време, самите разходи за труд на готова кутия също ще намалеят с две трети и това прави машините за изграждане на кутии много по-рентабилни отколкото наемането на служител.

Ръчна машина за запечатване на кашон

Ръчната машина за запечатване на кашон поставя лентата отгоре и отдолу на кутията. Въпреки това широчината и височината на машината за запечатване на кашон трябва ръчно за се регулира, като служитела трябва също така ръчно да сгъне горната част на кутията и да я натисне в машината за запечатване на кашон. Машините за ръчно запечатване на кашон не са най-добрия избор ако имате много пакети с различни размери, тъй като широчината и височината трябва ръчно да се регулират. Те са достъпни и чудесна опция за опаковъчни линии, при които пакетите са стандартизирани и продуктите се добавят ръчно в кутията от служителя, тъй като той трябва да стои близо до машината и ръчно да сглобява горната част на кутията.

Полуавтоматична машина за запечатване на кашон

Полуавтоматичните машини за запечатване на кашон са страхотни да ги имате под ръка ако Ви се налага да пакетирате много кутии с различен размер. С интуитивни, лесни за употреба функции, тези машини за запечатване на кутия са бързи и ефективни ще Ви помогнат да спестите време и пари. Тези умни машини за запечатване на кашон подлежат на регулиране и създават чисти, равномерно запечатени кашони. Просто и бързо настройте машината към ширината и височината на кутията, която запечатвате и тя ще приложи същото количество лента към всяка кутия. Те са проектирани да работят най-добре при запечатване на много кутии с еднакъв размер по време на изпълнение на продукта. Има два вида Полуавтоматични машини за запечатване на кашони. Единият може автомагично да регулира широчината и височината а другия може автоматично за затваря капака на кутията.

Automatic case sealer TOP TAPEПолуавтоматични машини за запечатване на кашон – автоматично регулиране на теглото и височината

Полуавтоматични машини за запечатване на кашон, които автоматично регулират теглото и височината са идеални за дистрибуторски центрове или опаковъчни линии, където се използват различни размери кутии. Машината за запечатване на кашон автоматично ще открие широчината и височината на кутията и ще ги регулира отново автоматично. Това ще ускори процеса по запечатване на кутията, тъй като няма да се налага ръчно да регулирате тези настройки на машината за запечатване на кашон.

Полуавтоматични машини за запечатване на кашон – автоматично затваря горната част на кутията

Полуавтоматични машини за запечатване на кашон, които автоматично затварят горната част на кутията са перфектни за производствени линии, защото премахват необходимостта някой да стои близо до машината за запечатване на кашон и да затваря частите на кутията, за да може машината да запечата горната част на кутията.

Автоматична машина за дапечатване на кашон

Автоматичната машина за запечатване на кашон може да сгъне всичките четири части на кутията и да я запечати отгоре и отдолу. Регулируема система осигурява максимална гъвкавост при прилагане на различни видове запечатване и осигуряват чудесна алтернатива за ръчно запечатване. Автоматичните машини за запечатване на кашон са страхотни за подобряване скоростта и ефективността на пакетиране. Автоматичната машина за запечатване на кашон автоматизира процеса на залепване на лентата в горната и долната част на кутията. Производителността на процеса на опаковане нарастна, тъй като броя на запечатените кутии на минута обикновенно се увеличава няколко пъти. Една автоматична машина за сглобяване на кутии с тиксо е лесна за употреба и може да се оперира от човек без предварително професионално обучение. С тежка рамка и опорна конструкция от 4 колони, те са дълготрайна инвестиция за Вашата производствена линия. Машината е разработена за запечатване на кашони и само и единствено с тази цел.

Спестете време с надеждни машини за запечатване на кашон

Простият доказан дизайн на нашите машини за запечатване на кашон се основава на ергономични принципи и това ги прави изключително лесни за употреба, безопасни за използване и лесни за поддръжка. В същото време простата, но здрава конструкция, гарантира високо ниво на оперативна надежност и удължен живот за експлоатация – дори когато се използва ежедневно за запечатване на Вашите кашони час след час.

Машините за запечатване на кашон затварят кашоните бързо и лесно винаги с еднакво висококачествено ниво, като по този начин спестявате на служителите времето, което би им отнела ръчната работа както и ще избегнете излагането на служителите на физически натоварващи задачи. Като такъв автоматичната машина за запечатване на кашон е оперативна инвестиция, която не само повишава продуктивността, но и носи огромни подобрения в работната среда.

FLEX Box Case Erector + Flex Tape case sealerКак да изберете правилната машина за запечатване на кашон

За да намерите правилната машина за запечатване на картон за Ваша употреба, трябва да се проверят няколко въпроса: Как изглеждат кашоните (вид на картон и размери)? Размерите на кашоните винаги еднакви ли са или варират? Как трябва да се затварят кашоните (ширина на лентата, припокриването на лентата, ръчно или автоматично сглобяване)? Колко кашона ще бъдат опаковани всеки ден? Какво се опакова в кашоните (тежък, лек, или чуплив материал)? Как ще се третират кашоните след затваряне (транспорт, палетизиране, опаковане с филм, управление на производството, етикетиране и други)?

Диспенсерите за тиксо гарантират оптимално запечатване на кутията

Сърцето на машината за запечатване на кашон е диспенсера за тиксо. През годините този ключов компонент се подобрява непрекъснато въз основа на практическия опит и приноса на потребителя, за да се превърне в оптимален инструмент за опаковане. Спирачката на главината може да се регулира, за да пасне на различни видове лента, докато главината на ролката на лентата може да бъде точно настроена на ширината на лентата, която се използва. Подредбата на задната ролка е уникален компонент в нашите диспенсери, които осигуряват стабилно запечатване на кутията. Диспенсерите могат да бъдат снабдени с монитор и алармена система, за да осигурят перфектно запечатване.

Вземете цялостно решение за нуждите на Вашата опаковъчна линия

Машините за запечатване представляват само част от нашата модулна продуктова гама включително оборудване за палетизиране, повдигащи корпуси, опаковки за палети и широка гама от конвейри.

За да научите повече за това как можем да предоставим напълно персонализирано цялостно решение с нашите стандартни модули за драстично увеличаване на ефективността и продуктивността от Ваша страна, моля разгледайте нашите други машини за опаковане.